Merhabalar bugün sizlere bamyanın faydalarından ve zeytinyağlı bamyanın yapımından bahsedicem.Bamya ılıman iklimlerde yetişen bir bitkidir.Bağırsakları düzenler lif oranı yüksektir.İdrar sökücü ve kabızlığı gidericidir.Faydalı bir bitkidir.Şimdi Zeytinyağlı Bamya nın yapılışına geçiyoruz.
1 Kğ Bamya
2 Baş Soğan
2 Adet Domates
1 Su Bardağı Hakiki Zeytinyağı
1 Adet Kesme Şeker
1 Çay Bardağı Sirke
1 Çay Bardağı Limon Suyu
Tuz
Hazırlanışı:
Bamyaları ayıklayın.1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sirke karışımında 5 dk bekletin.Soğanı ince bir şekilde kesip zeytinyağla pembeleşene kadar pişirin.Bamyayı yıkayıp süzgece alın ve soğana ilave edin.2-3 dk soğanla pişirin..Domatesleri küp şeklinde doğrayın bamyaya ekleyin 1-2 dk pişirin.Tozşeker ve limon suyunu ekleyip tuz ekleyin.Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip pişirin.
Aklınızda Bulunsun: Bamya pişerken yağlı kağıtla kapatarak pişirin.