Üniversite Personeli

Home » » Ovmaç Çorbası

Ovmaç Çorbası

Ovmaç Çorbası



İç Anadolu Orta Karadeniz bölgelerinde yapılan bir yemektir.Doyurucu bir yemektir.

Malzemeler:

2 Su Bardağı Un
1 Yumurta
15 Su Bardağı Su
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Su Bardağı Yoğurt
2 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Yemek Kaşığı Sıcak Su
Sarımsak,Nane

Yapılışı:

Unu biraz sıcak su,yumurta ve tuzla avuş içerisinde ovularak prinç büyüklüğünde ovmaç haline getirilir.Su, bir çorba kaşığı yağ , bir tatlı kaşığı tuz , isteğe göre sarımsak bir tencerede kaynatılır ,ovmaç azar azar topak olmaması için karıştırılarak pişirilir.
Yoğurt bir kapta çırpılıp çorbaya yavaş yavaş ilave edilir.Ocaktan alındıktan sonra üzerine kızgın tereyağ gezdirilir.Kırmızı pul biber nane eklenerek servis yapılır.

Faydalı olması dileğiyle...
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. İş ilanları - Haber - Teknoloji - Sağlık - Yemek - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger