Ovmaç Çorbası
İç Anadolu Orta Karadeniz bölgelerinde yapılan bir yemektir.Doyurucu bir yemektir.
Malzemeler:
1 Yumurta
15 Su Bardağı Su
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Su Bardağı Yoğurt
2 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Yemek Kaşığı Sıcak Su
Sarımsak,Nane
Yapılışı:
Unu biraz sıcak su,yumurta ve tuzla avuş içerisinde ovularak prinç büyüklüğünde ovmaç haline getirilir.Su, bir çorba kaşığı yağ , bir tatlı kaşığı tuz , isteğe göre sarımsak bir tencerede kaynatılır ,ovmaç azar azar topak olmaması için karıştırılarak pişirilir.
Yoğurt bir kapta çırpılıp çorbaya yavaş yavaş ilave edilir.Ocaktan alındıktan sonra üzerine kızgın tereyağ gezdirilir.Kırmızı pul biber nane eklenerek servis yapılır.
Faydalı olması dileğiyle...