Kastamonuya özgü bir yemek olan Banduma nın nasıl yapıldığını anlatıcam.Doyurucu ve lezzetli yöresel bir yemektir.Yöresel yemekler bakımından kastamonu zengin bir kültüre sahip.
Şimdi yapılışına geçelim:
Şimdi yapılışına geçelim:
Malzemeler:
500 gr hindi eti
1 Kg. Un
250 gr Çekilmiş Ceviz
250 gr Tereyağı
Kırmızı Biber
Yukfa
Yapılışı:
İlk önce hindi pişirilir.Suyu kullanılmak üzere bir kenara ayrılır.Yufkalar (sermeler) ince olarak açılıp düşbükey sac üzerinde fazla kızarmamak kaydıyla pişirilir.Haşlanmış hinfi parçalara bölünür.Orta boy bir tepsinin tabanına parçalanmış hindi, bulgurdan biraz ince kırılmış ceviz ve eritilmiş kızgın tereyağ serpilir.Yufkalar rulo haline getirilip 5 cm boyunda kesilir.Kesilen yufkalar hindi suyuna bandırılıp tepsiye dikine dizilir, bu işlem tepsi dolana kadar devam eder.Dolan tepsideki sermelerin üzerine tekrar et, ceviz ve kızgın tereyağ dökülür, tepsi bir kaç dakika ocakta yada fırında tutulduktan sonra servive hazır hale gelir.